Bahan sing dibutuhake kanggo nggawe cetakan plastik kanggo keperluan rumah tangga

2021/01/20

Polipropilena (PP)

PP Biasa asring digunakake ing gantungan jas injeksi cetakan, kursi, kursi, tong, kranjang, dolanan, alat tulis, perlengkapan kantor, mebel, engsel, kothak omset lan sapanunggalane. PP modifikasi digunakake kanggo laras mesin cuci, cangkang TV, pisau kipas , lapisan kulkas, cangkang alat omah cilik, lsp.

Polipropilena minangka resin termoplastik sing digawe kanthi polimerisasi propilena. Miturut posisi susunan metil, bisa dipérang dadi telung jinis: "polipropilen isotaktis," polipropilen ataktik lan polipropilén interisotaktis.

Karakteristik PP

PP sing ora beracun, tanpa rasa, bisa direndhem ing 100% banyu mendidih tanpa ewah-ewahan bentuk, ora ana kerusakan, asam umum, pelarut organik alkali meh ora ana efek sing digunakake kanggo barang-barang meja. Botol susu kedelai, botol yogurt, botol jus, gelombang mikro kothak mangan leleh nganti 167â "â, mung kothak plastik sing bisa dilebokake ing oven gelombang mikro, bisa digunakake maneh sawise diresiki kanthi ati-ati.

Kapadhetan cilik, kaku kekuwatan, kekerasan lan tahan panas luwih apik tinimbang poliethelin tekanan rendah, bisa digunakake udakara 100 derajat.

Nduweni sifat listrik sing apik lan insulasi frekuensi dhuwur ora kena pengaruh asor, nanging suhu sithik rapuh, ora tahan ageman, gampang tuwa.

Teknologi preparat PP

PP umume digunakake kanggo nyetak injeksi: produk injeksi PP bisa ngetung udakara setengah, kebutuhan saben dinane kanthi PP biasa minangka bahan baku, komponen otomatis kanggo nambah utawa ngencengi PP dadi bahan baku, panggunaan liyane kanthi kekuatan pengaruh dhuwur lan suhu PP sing kurang saka PP- Bahan baku C.

Poin Kanggo Dienggo

Sawetara kothak gelombang mikro, kothak awak nganti manufaktur 5 PP, nanging tutup kothak digawe nganti 1 PE, amarga PE ora tahan suhu dhuwur, mula ora bisa dilebokake ing oven gelombang mikro kanthi awak kothak.

Polivinil klorida (PVC)

PVC minangka polimer polimerisasi radikal bebas moneter poliethelin. Iki minangka salah sawijining jinis resin industriisasi paling awal. Iki minangka macem-macem resin paling gedhe sadurunge taun 1960an, lan mung kaping loro ing pungkasan taun 1960an.

Miturut bobot molekul, PVC bisa dipérang dadi jinis umum (derajat polimerisasi rata-rata yaiku 500-1500) lan tingkat polimerisasi sing dhuwur (derajat polimerisasi derajat luwih gedhe tinimbang 1700) rong jinis. Resin PVC umume digunakake umume jinis

Properti utama PVC:

1) kinerja umum: Resin PVC minangka bubuk kuning putih utawa entheng, atose produke bisa disetel kanthi nambahake jumlah plastik, digawe saka produk alus lan hard. Penyerapan banyu lan permeabilitas PVC murni sithik banget.

2) sifat mekanik: PVC nduweni sifat atose lan mekanik sing dhuwur, lan mundhak kanthi nambah bobot molekul, nanging mudhun saya mundhak kanthi suhu. Nomer plastisis sing ditambahake ing PVC nduweni pengaruh gedhe ing sifat mekanik. Umume, sifat mekanik mudhun kanthi nambah isi plastisis. Resistensi nyandhang PVC umume.

Aplikasi:

1) aplikasi produk PVC hard

Bahan pipa:digunakake kanggo pipa banyu ndhuwur, pipa banyu ngisor, pipa gas, profil pipa infus lan pipa benang: digunakake kanggo lawang, Windows, papan dekoratif, garis kayu, prabotan lan pegangan tangan.

Piring:bisa dipérang dadi papan bergelombang, papan padat lan papan berbusa, digunakake kanggo siding, plafon, rana, lantai lan sapanunggalane. Lembar: digunakake kanggo produk plastik, kayata macem-macem kothak kemasan. Silk: digunakake kanggo layar jendhela, kelambu , tali lan sapanunggalane.

Kategori botol:bahan kemasan panganan, obat-obatan lan kosmetik.

Produk injeksi:peralatan pipa, klep, perumahan kantor lan perumahan listrik, lsp.

2) aplikasi produk PVC alus

Film:film omah kaca pertanian, film kemasan, film jas hujan, lsp.

Kabel:digunakake kanggo kothak jampel voltase medium lan voltase kurang bahan kabel sing ditutupi. Sandhangan sikil: sol lan finish.

Kulit:kulit buatan, kulit lantai lan wallpaper, lsp. Liyane: tabung transparan alus, rekor lan gasket, lsp.