Pambuka produk plastik elektronik PC

2021/01/20

Polikarbonat (PC)

Utamane digunakake ing industri perakitan kaca, industri mobil lan elektronik, industri listrik, banjur komponen mesin industri, CD, kemasan, komputer lan peralatan kantor liyane, perawatan medis lan kesehatan, film, hiburan lan peralatan protèktif.

PC Polikarbonat minangka poliester karbonat linear ing endi klompok karbonat disusun ganti karo klompok liyane sing bisa aromatik, alifatik, utawa kalorone. Polikarbonat anatomi saiki digunakake minangka plastik teknik.

Kinerja termal

Produk cetakan PC duwe resistensi panas sing apik, suhu panggunaan jangka panjang bisa tekan 130â "ƒ, lan tahan adhem sing apik, suhu panutupan -1003" ƒ. PC ora duwe titik leleh sing jelas, ing taun 220-230â "ƒ dipanggang, amarga kaku rantai molekul sing luwih gedhe, viskositas lebur luwih dhuwur tinimbang thermoplastic liyane.

Sifat mekanik saka

Produk cetakan PC duwe sifat fisik lan mekanik sing apik, utamane kekuwatan pengaruh sing apik, stabilitas dimensi sing apik, isih bisa njaga kekuatan mekanik sing dhuwur ing suhu sithik; Nanging kekuwatan resistensi lemes kurang, tekanan stres gampang kedadeyan, lan nyandhang resistensi kurang apik. PC sing ora modifikasi ora ana warna lan transparan, lan bisa ditularake cahya sing katon apik.

Bahan kimia

Produk cetakan PC stabil kanggo media asam lan minyak, nanging ora tahan alkali, larut ing klorin. PC nduweni resistensi hidrolisis sing apik, nanging perendaman jangka panjang ing banyu sing nggodhok gampang nyebabake hidrolisis lan retak, ora bisa digunakake kanthi dhuwur bola produk uap-tekanan. PC rentan karo sawetara pelarut organik, sanajan tahan saka asam lemah, hidrokarbon alifatik, larutan banyu kanthi alkohol, nanging bisa dibubarake ing pelarut organik sing ngandung klorin.

Cathetan kanggo digunakake:

Gampang ngeculake zat beracun bisphenol A, sing mbebayani kanggo awak manungsa. Aja digunakake nalika panas utawa srengenge langsung.