Pambuka produk plastik rumah tangga

2021/01/20

Plastik minangka senyawa polimer, umume dikenal minangka plastik utawa resin, sing polimerisasi kanthi tambahan utawa kondensasi monomer dadi bahan baku. Dheweke bisa kanthi bebas ngganti komposisi lan bentuk. Iki kalebu resin sintetis, pengisi, plastik, stabilisator, pelumas, pewarna lan aditif liyane.

Polyethylene terephthalate (PET)

Banyu mineral umum lan botol omben-omben karbonat digawe saka poliethelin terephthalate (PET). Ing taun 1946, Inggris nerbitake paten pertama kanggo persiapan PET. Ing taun 1949, formula ICI Inggris ngrampungake tes pilot, nanging sawise Perusahaan DuPont Amerika Serikat tuku paten kasebut, piranti produksi kasebut didegake ing taun 1953, lan produksi industri pertama diwujudake ing saindenging jagad.

Kaluwihan:

1, resistensi minyak, resistensi lemak, asam enik, resistensi alkali encer, umume pelarut.

2, transparansi dhuwur, transmisi ringan bisa nganti luwih saka 90%, barang sing dikemas duwe fungsi tampilan sing apik.

3, tahan resistensi suhu sithik banget, tahan tahan -30â "temperature suhu sithik, ing kisaran -30â" ƒ-60â "ƒ panggunaan.

4, permeabilitas uap gas lan banyu sithik, resistensi gas sing apik banget, banyu, minyak lan kinerja bau khas.

5, transparansi dhuwur, bisa ngalangi cahya ultraviolet, kilau sing apik.

Cathetan kanggo digunakake:

Botol minuman ora bisa didaur ulang nganggo banyu panas, bahan sing tahan panas nganti 70 "ƒ, suhu dhuwur bakal larut zat sing mbebayani, mung cocog kanggo ombenan anget utawa omben-omben beku, cairan utawa pemanasan suhu dhuwur gampang deformasi, ana zat sing mbebayani awak manungsa larut.